Bryllupsfotografering

Noe av det mest magiske jeg får være med på som fotograf er bryllup. Det å planlegge bryllupsfotografering sammen med et par som er så spente, engasjerte og smånervøse gjør at jeg av og til må smile litt inni meg. Selvfølgelig er jeg enig i at alt skal være helt perfekt, men jeg vet at når den store dagen kommer så er det ikke detaljene som teller lenger. I alle fall ikke for det lykkelige paret.

Jeg gjør mitt ytterste, legger meg litt ekstra i selen, når det gjelder bryllupsfotografering fordi bildene skal henge på veggen til paret forhåpentligvis i mange tiår fremover. Så selv om paret er opptatt av hverandre så er jeg fremdeles opptatt av detaljene vi diskuterte i planleggingsfasen.

Én detalj kan jeg ikke styre, nemlig været. Alt annet må jeg ha under kontroll. Batteriene må være fulladet, minnekortene må være tomme og sitte i kamera, blitzer og reflektorer, ekstra batteri, assistent, og forskjellige stativer må være på rett plass til rett tid. Noen av bildene får man kun ett forsøk til å ta, slik som det første kysset på kirketrappen, eller bruden og faren hennes idet kirkedøren åpner seg. Andre bilder kan man bruke litt mer tid på, man kan justere og rette på kjole og hår. Sminken kan rettes på, og gledestårer kan tørkes. Champagne kan nytes. (Men ikke av fotografen!)

Så er det slik da, at det er utrolig deilig når man er ferdig med fotograferingen, har sortert ut bilder og sitter på visningstime sammen med et solbrunt ektepar som nettopp har kommet hjem fra bryllupsreise og får høre slike ting som "Det er så flott å få se så gode bilder av den beste dagen i vårt liv!" og "Vi visste at du var litt dyrere enn de andre, men når vi ser resultatet ser vi at det var verd det."

Gratulerer til Karoline og Thomas som giftet seg 11. juli 2015