Amerikanske biler og veldedighet

Det er ingen hemmelighet at jeg liker å fotografere mennesker, og at det er slike oppdrag jeg aller helst gjør, men når jeg blir spurt om jeg kan komme på biltreff i Sverige for å fotografere amerikanske biler fra før 1969 for et magasin drevet på veldedig grunnlag sier jeg selvfølgelig ja.

For en som ikke vet forskjell på "en skrue og en mutter" var turen ekstra spennende. Vil jeg klare å fotografere bilene slik at eierne liker bildene? Vil jeg klare å ta gode nok bilder slik at de kan trykkes i bladet? Du vet, slike spørsmål man vanligvis stiller seg om man skal gjøre noe litt utenfor komforsonen. Da vi kom til treffet fant jeg meg en plass jeg ønsket å bruke som oppstillingsplass for bilene jeg skulle fotografere, og med hjelp fra presidenten i Bad Boys Cruicers fikk jeg det slik jeg ville.

Jeg koste meg veldig mye hele treffet, pratet mer bil enn jeg noen sinne har gjort før (lærte forskjell på skrue og mutter), fotograferte bilene, spiste mengder av grillmat, og fikk til og med æren av å kjøre en Chevrolet Impala stasjonsvogn fra 1964 fra treffområdet til der vi overnattet.

Komforsone er noe andre kan drive med, jeg fant nemlig ut at jeg både trives med å være utenfor den, og at jeg ikke har noen problemer med å levere godt resultat fra utsiden.

Pinups and Kustoms magazine er basert i Sverige, men har et internasjonalt marked. Overskuddet av driften går til Willefonden et fond som hjelper barn med udiagnostiserte hjernesykdommer.